SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Doc. dr sc. med.

Dr Dušan Paripović

Specijalista pedijatrije
Supspecijalista nefrologije (dečiji nefrolog)

Dr Dušan Paripović (doc. dr sc. spec. dr med.) je dečiji nefrolog, specijalista pedijatrije, supspecijalista nefrologije (dečiji nefrolog), šef Odeljenja za funkcionalnu nefrološku dijagnostiku i peritonealnu dijalizu Univezitetske dečje klinike „Tiršova“. Doktor je medicinskih nauka i docent Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dr Dušan Paripović je završio Medicinski fakultet Univeziteta u Beogradu 1999. godine, specijalizaciju iz pedijatrije 2005. godine, a užu specijalizaciju iz nefrologije 2011. godine. Magistarsku tezu iz oblasti nefrologije odbranio je 2009. godine, a doktorsku disertaciju 2016. godine.

Doc. dr Dušan Paripović, dečiji nefrolog, ima dugogodišnju ekspertizu u oblasti dečje nefrologije, sa akcentom na dijagnostiku i lečenje bubrežne insuficijencije,  arterijske hipertenzije, nefrolitijaze, urinarnih infekcija, anomalija urotrakta i enureze.

Član je više eminetnih lekarskih udruženja: Srpskog lekarskog društva, Evropskog udruženja za pedijatarijsku nefrologiju i Evropskog udruženja za dijalizu i transplantaciju.

 

SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd i naš tim odseka za dečju nefrologiju je istrajan u nameri da vam pomogne u očuvanju i poboljšanju nefrološkog zdravlja vaše dece. Naša misija je da obezbedimo deci medicnsku zaštitu po najboljim svetskim standardima, kao i da pružimo potrebnu podršku roditeljima (za više informacija o uslugama iz oblasti dečje nefrologije pogledajte OVDE).

Zakažite pregled kod Dr Dušan Paripović

dr dusan paripovic decji nefrolog deciji nefrolog dečiji nefrolog dečji nefrolog najbolji deciji nefrolog Beograd

Dr Dušan Paripović

Specijalista pedijatrije
Supspecijalista nefrologije (dečiji nefrolog)