SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Dečiji nefrolog

Dečiji nefrolog pedijatrijskog centra Beograd, obavlja dijagnostiku i lečenje bolesti bubrega i mokraćnih puteva kod dece. Specijalnost rada dečjeg nefrologa obuhvata sve probleme sa urinarnim traktom, koji se javljaju kod dece od rođenja pa sve do adolescencije, a neki od najčešćih poremećaja uključuju:

  • Urinarne infekcije, koje su česte kod dece, naročito kod devojčica;
  • Hronične bolesti bubrega, kao što su hronična bubrežna insuficijencija, nefrotski sindrom i glomerulonefritis;
  • Akutno oštećenje bubrega, kao što su akutni pijelonefritis, akutna tubularna nekroza, hemolitičko-uremički sindrom (HUS) i akutno oštećenje bubrega zbog dehidracije;
  • Kongenitalne anomalije, kao što su hidronefroza (proširenje bubrega usled nakupljanja urina), renalna displazija (abnormalan razvoj bubrega) i policistična bolest bubrega (nasledna bolest u kojoj se u bubrezima formiraju ciste);
  • Poremećaji urinarnog sistema, kao što su vezikoureteralni refluks (VUR) i neurogena bešika;
  • Elektrolitni poremećaji, kao što su niski nivoi kalijuma i natrijuma u krvi.

Osim toga, dečji nefrolozi se bave i praćenjem i lečenjem dece sa dijabetesom, hipertenzijom i drugim poremećajima koji mogu dovesti do oštećenja bubrega.

Dečiji nefrolog pedijatrijskog centra Beograd koristi različite dijagnostičke metode kako bi procenili funkciju bubrega kod dece, uključujući analize krvi i urina, ultrazvuk i druge metode vizualizacije. Dečji nefrolozi pružaju savete o lečenju i načinu ishrane kako bi se sprečile dalje komplikacije.

Pregled dečjeg nefrologa u SANS MEDIC – pedijatrijskom centru Beograd, možete zakazati kod našeg iskusnog i posvećenog konsultanta, putem telefona 066/443-043.

dr dusan paripovic decji nefrolog deciji nefrolog dečiji nefrolog dečji nefrolog najbolji deciji nefrolog Beograd
Doc. dr sc. med. dr Dušan Paripović – dečiji nefrolog

POZOVITE NAS

Pošaljite upit

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.