SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Prim. dr sc. spec. dr med.

Dr Ilijana Mažibrada

Specijalista ginekologije i akušerstva
Dečiji ginekolog

Prim. dr sci. med. dr Ilijana Mažibrada je specijalista ginekologije i akušerstva (dečiji ginekolog), supspecijalista iz oblasti perinatologije, načelnik Republičkog centra za planiranje porodice i šef odeljenja za dečiju i adolescentnu ginekologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, primarijus i doktor medicinskih nauka

Biografija

Dr Ilijana Mažibrada je završila Medicinski fakultet 1990. godine, specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva 1997. godine, a užu specijalizaciju iz perinatologije 2022. godine. Šef je odeljenja za dečiju i adolescentnu ginekologiju od 2014. godine i od 2018. godine načelnik Republičkog centra za planiranje porodice Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije. Dr Ilijana Mažibrada je 2016. godine odlukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije dobila titulu Primarijus.

Magisterijum i doktorat

Magistarsku tezu pod nazivom „Alternativna hormonska kontracepcija i adolescentno doba“ odbranila je 2004. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorsku tezu pod nazivom „Analiza pokazatelja oksidativnog stresa u adolescentkinja sa sindromom policističnih jajnika na različitim terapijskim režimima oralne hormonske kontracepcije“ odbranila je 2018. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Oblasti profesionalnog delovanja

Oblasti profesionalnog delovanja Dr Ilijane Mažibrade su: opšta ginekologija i perinatologija, kao i svi segmenti dečije i adolescentne ginekologije: urođene anomalije, infekcije i adhezije spoljašnjih genitalija,  poremećaji pubertetskog razvoja, poremećaji ciklusa, poremećaji ishrane, endokrini poremećaji u adolescenciji, promene na dojkama, tumori ginekološkog porekla, kontraceptivno savetovanje.

Indikacije za pregled i lečenje

  • Klinički pregledi iz oblasti dečije ginekologije (oblasti profesionalnog delovanja).
  • Ultrazvučni pregledi male karlice.
  • Ultrazvučni pregled dojki.
  • Hiruško zbrinjavanje promena i povreda spoljašnjih genitalija.
  • Kontrolni klinički pregledi posle konzervativnog ili hiruškog lečenja.

Reference

Dr Ilijana Mažibrada autor je i koautor brojnih radova iz oblasti dečije i adolescentne ginekologije koje je prezentovala na brojnim naučnim i međunarodnim stručnim skupovima i objavljivala u renomiranim časopisima sa recenzijom, JCR impakt fatorom i indeksiranim u Medline/PubMed-u. Aktivno učestvuje na kongresima, kursevima kontinuirane medicinske edukacije i stručnim sastancima koji se održavaju u zemlji i inostranstvu. Član je domaćih i međunarodnih stručnih udruženja: Srpskog lekarskog društva, Ginekološko-akušerske sekcije, DAGS, EURAPAG.

 

SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd i naš tim odseka za dečju ginekologiju je tu da vam pomogne u očuvanju i poboljšanju ginekološkog zdravlja vaše dece. Naša misija je da obezbedimo najbolju negu za decu i pružimo potrebnu podršku roditeljima (za više informacija pogledajte OVDE).

Zakažite pregled kod Dr Ilijana Mažibrada

dr ilijana mažibrada dečiji ginekolog dečji ginekolog deciji ginekolog decji ginekolog Beograd

Dr Ilijana Mažibrada

Specijalista ginekologije i akušerstva
Dečiji ginekolog