SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Dečiji ginekolog

Dečiji ginekolog je medicinski stručnjak specijalizovan za brigu o ginekološkim i reproduktivnim potrebama devojčica. Ova specijalnost je od suštinskog značaja za pružanje odgovarajuće medicinske nege, prevencije, lečenja, edukacije i podrške devojčicama i adolescentkinjama kako bi se osiguralo njihovo zdravlje.

Dečiji ginekolozi se bave širokim spektrom pitanja vezanih za ginekološko-zdravstvenu negu u ovom specifičnom uzrastu, uključujući sledeće aspekte:

  • Tretman ginekoloških problema: dečiji ginekolozi leče ginekološke probleme koji se javljaju kod devojčica, kao što su sindrom policističnih jajnika, infekcije vagine i vulve, menstrualni poremećaji i druge tegobe.
  • Pravilan razvoj reproduktivnog sistema: dečiji ginekolozi prate i procenjuju razvoj genitalnih organa kod devojčica kako bi se osiguralo da sve prolazi bez problema.
  • Menstrualni ciklus: pružaju informacije i podršku devojčicama koje ulaze u fazu menstruacije, pomažući im da razumeju i upravljaju svojim menstrualnim ciklusom.
  • Kontrola rađanja: dečiji ginekolozi pružaju edukaciju o različitim metodama kontrole rađanja i savetuju devojčice o odgovornom seksualnom ponašanju.
  • Edukacija o seksualnom zdravlju: pružaju informacije o seksualnom zdravlju, sigurnim seksualnim praksama i prevenciji seksualno prenosivih bolesti.

Važno je napomenuti da dečiji ginekolozi imaju prilagođene metode komunikacije, kako bi stvorili siguran i poverljiv prostor za devojčice i adolescentkinje. Osim toga, oni rade u saradnji sa pedijatrima i drugim stručnjacima kako bi pružili sveobuhvatnu zdravstvenu brigu.

Ako imate devojčicu ili adolescentkinju koja zahteva ginekološku negu ili želite saznati više o dečijoj ginekologiji, konsultacija sa iskusnim dečijim ginekologom može vam pomoći da se osigura njeno zdravlje i dobrobit u ovom ključnom periodu razvoja.

Pregled dečjeg ginekologa u SANS MEDIC – pedijatrijskom centru Beograd, možete zakazati kod našeg iskusnog i posvećenog konsultanta, putem telefona 066/443-043.

dr ilijana mažibrada dečiji ginekolog dečji ginekolog deciji ginekolog decji ginekolog Beograd
Prim. dr sc. spec. dr med. Ilijana Mažibrada – dečiji ginekolog

POZOVITE NAS

Pošaljite upit

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.