SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Dečiji ortoped

Dečija ortopedija je medicinska specijalnost koja se bavi dijagnozom, lečenjem i prevencijom različitih problema vezanih za mišićno-koštano-zglobni sistem kod dece. Dečiji ortopedi su lekari specijalisti, koji prate rast organizma dece i rešavaju različite ortopedske probleme i povrede koji se mogu pojaviti tokom dečjeg razvoja. Njihov cilj je da se deca pravilno razvijaju i da imaju zdrav i funkcionalan mišićno-koštani sistem.

Glavne oblasti dečije ortopedije uključuju:

  • Razvojne deformacije: dečiji ortopedi se bave dijagnozom i lečenjem deformacija mišićno-koštanog sistema koje se javljaju tokom rasta, kao što su anomalije stopala, kvrga na leđima (skolioza) ili displazija kukova.
  • Traumatske povrede: lečenje povreda kostiju i zglobova kod dece, kao što su prelomi, povrede ligamenata i dislokacije.
  • Bolesti vezane za rast: dečiji ortopedi se bave problemima vezanim za rast kostiju i zglobova.
  • Genetski poremećaji: rad sa decom koja imaju genetski uslovljene ortopedske poremećaje kao što su anomalije kukova, Marfanov sindrom i druge.
  • Operacije i hirurški zahvati: dečiji ortopedi obavljaju hirurške intervencije kada je to potrebno kako bi se ispravili ortopedski problemi kod dece.

Dečiji ortopedi koriste različite metode, uključujući konzervativnu terapiju, fizikalnu terapiju, nošenje ortotskih pomagala i, ako je potrebno, hirurške procedure kako bi pomogli deci da prevaziđu ortopedske probleme. Njihova stručnost je od suštinskog značaja za pravilan rast i razvoj dece, kako bi im se omogućilo zdravo i aktivno detinjstvo.

Pregled dečjeg ortopeda u SANS MEDIC – pedijatrijskom centru Beograd, možete zakazati kod našeg iskusnog i posvećenog konsultanta, putem telefona 066/443-043.

Dr Ninoslav Begovic Deciji ortoped Beograd
Asist. dr sc. spec. dr med. Ninoslav Begovic – dečiji ortoped

POZOVITE NAS

Pošaljite upit

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.