SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Dečiji urolog

Dečija urologija je specijalistička grana koja se bavi oboljenjima urogenitalnog trakta (bubreg, ureteri, mokraćna bešika, uretra, genitalni organi). Dečija urologija obuhvata dijagnozu, lečenje i prevenciju uroloških problema kod dece, od uzrasta novorođenčadi do adolescencije. Dečiji urolozi su lekari specijalizovani za brigu o urološkim zdravstvenim stanjima kod mališana, pružajući im pažnju i negu prilagođenu njihovim specifičnim potrebama.

Glavni fokus dečije urologije obuhvata širok spektar uroloških problema, uključujući sledeće:

  • Problemi sa mokrenjem: dečiji urolozi se bave problemima poput enureze (noćno mokrenje), inkontinencije, retencije mokraće i drugim vezanim problemima.
  • Kongenitalne anomalije: ova specijalnost se takođe bavi dijagnozom i tretmanom uroloških anomalija koje se javljaju pri rođenju, kao što su hidronefroza, hipospadija, vesikoureteralni refluks i druge.
  • Problemi sa genitalijama: dečiji urolozi leče različite urološke probleme povezane sa genitalijama kod dece, uključujući problem sa testisima, fimozu i druge.
  • Infekcije mokraćnog trakta: dečija urologija se bavi dijagnozom i lečenjem infekcija mokraćnog trakta kod dece.
  • Kamenje u bubrezima: specijalisti za dečiju urologiju takođe se bave tretmanom kamena u bubrezima i mokraćnom sistemu kod dece.

Važno je napomenuti da dečiji urolozi imaju posebnu opremu, koja je prilagođena deci kako bi im pružili najbolju moguću medicinsku negu, uzimajući u obzir njihove emocionalne potrebe i udobnost. Dečiji urolozi rade zajedno sa pedijatrima i drugim stručnjacima kako bi osigurali sveobuhvatnu i visokokvalitetnu brigu o urološkim problemima kod dece.

Ako imate dete koje ima bilo kakve urološke probleme, ili želite saznati više o dečijoj urologiji, konsultacija sa stručnim dečijim urologom može vam pružiti potrebne informacije i rešenja za njihovo zdravlje i dobrobit.

Pregled dečjeg urologa u SANS MEDIC – pedijatrijskom centru Beograd, možete zakazati kod našeg iskusnog i posvećenog konsultanta, putem telefona 066/443-043.

dečiji urolog deciji urolog dečji urolog decji urolog Beograd
Prim. asist. dr. sc. spec. dr med Predrag Ilic – dečiji urolog

POZOVITE NAS

Pošaljite upit

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.