SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Dečiji fizijatar

Dečija fizijatrija je grana medicine koja se zasniva na praćenju i stimulaciji motornog razvoja, proceni i terapiji urođenih i stečenih deformiteta mišićnog i koštanog sistema, analizi i tretmanu telesnih i sportskih povreda. Dečija fizijatrija je posvećena očuvanju i unapređenju fizičkog zdravlja i funkcionalnosti dece. Dečiji fizijatri su specijalizirani lekari koji se bave dijagnozom, lečenjem i rehabilitacijom dece sa različitim fizičkim, razvojnim i neuromišićnim poremećajima. Njihov cilj je da pruže stručnu brigu, kako bi se deca mogla pravilno razvijati, rasti i postati samostalna.

Ključne oblasti dečije fizijatrije uključuju:

  • Razvojna terapija: rad sa decom koja imaju različita razvojna kašnjenja ili poremećaje kako bi se poboljšala njihova motorička i kognitivna sposobnost.
  • Deformacije mišićno-koštanog sistema: ova oblast uključuje lečenje dece sa različitim deformacijama, kao što su tortikolis, skolioza, displazija kukova ili ravna stopala.
  • Probleme sa motornim razvojem: dečiji fizijatri rade sa decom koja imaju probleme sa motornim razvojem kako bi poboljšali njihovu motoričku funkciju i kvalitet života.
  • Neuromišićki poremećaji: dečiji fizijatri tretiraju decu sa neuromišićkim poremećajima.
  • Rehabilitacija posle povreda ili operacija: dečiji fizijatri pomažu deci da se oporave nakon povreda, hirurških intervencija ili bolesti koje utiču na funkcionalnost tela.

Dečiji fizijatri su obučeni da rade sa decom različitih uzrasta, od novorođenčadi do adolescenata, i pružaju individualizovane planove lečenja i rehabilitacije. Njihova uloga je da pomognu deci da postignu najbolji mogući nivo funkcionalnosti i nezavisnosti. Kroz fizikalnu terapiju, vežbe, pomagala i druge metode, dečiji fizijatri doprinose boljem kvalitetu života dece i olakšavaju njihov put ka zdravom i aktivnom detinjstvu.

Pregled dečjeg fizijatra u SANS MEDIC – pedijatrijskom centru Beograd, možete zakazati kod našeg iskusnog i posvećenog konsultanta, putem telefona 066/443-043.

 

Dr Rade Jagodic Deciji fizijatar beograd najbolji deciji fizijatar
Spec. dr med. Rade Jagodic – dečiji fizijatar

POZOVITE NAS

Pošaljite upit

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.