SANS MEDIC – pedijatrijski centar Beograd

Dečiji stomatolog

Dečija stomatologija, poznata i kao dečija preventivna stomatologija, je oblast stomatologije koja je specijalizovana za pružanje zdravstvene i preventivne nege usmerene na oralno zdravlje dece i adolescenata. Ova specijalnost ima ključnu ulogu u očuvanju zdravlja zuba i desni kod najmlađih pacijenata, stvarajući temelj za zdrav osmeh tokom celog života.

Dečiji stomatolozi se bave različitim aspektima dečijeg oralnog zdravlja, uključujući sledeće:

  • Preventivna briga: dečiji stomatolozi promovišu preventivnu negu i edukaciju kako bi deca i njihovi roditelji razumeli važnost oralnog zdravlja. Ovo uključuje redovne posete stomatologu, čišćenje zuba, fluoridne tretmane i upotrebu pečata na fisurama za prevenciju karijesa.
  • Saveti i edukacija: dečiji stomatolozi pružaju deci i njihovim roditeljima informacije o oralnoj higijeni, pravilnom četkanju i flossingu, ishrani i drugim faktorima koji utiču na oralno zdravlje.
  • Lecenje i tretman: dečiji stomatolozi leče različite oralne probleme kod dece, uključujući karijes, oboljenja desni, trauma usne šupljine i druge probleme.
  • Ortodoncija: ova specijalnost takođe pruža osnovne informacije i rane intervencije u slučaju ortodontskih problema i nepravilnosti u razvoju zuba i vilica.
  • Upotreba anestezije i sedacije: u slučajevima kada je potrebno izvršiti kompleksne zahvate ili zahvate kod dece sa strahom od stomatologa, dečiji stomatolozi su obučeni za primenu anestezije ili sedacije kako bi se postigla optimalna nega.

Dečija stomatologija je jedna od glavnih grana stomatologije, a mi joj pridajemo dodatnu važnost jer znamo koliko je bitno da deca, od malih nogu, steknu i usvoje zdrave navike i vode računa o svojim zubima. Dečiji stomatolozi su obučeni da rade sa decom i stvaraju prijateljsko i udobno okruženje u stomatološkoj ordinaciji kako bi se smanjio strah i anksioznost. Zato se prema mališanima ophodimo najbolje što znamo i onako kako mislimo da treba: drugarski i profesionalno! Osim toga, dečiji stomatolozi često sarađuju sa pedijatrima i drugim zdravstvenim profesionalcima kako bi osigurali sveobuhvatnu brigu o celokupnom zdravlju dece.

Zdravi zubi i desni od najranijih godina su ključni za dugoročno oralno zdravlje, i konsultacija sa dečijim stomatologom može pomoći da se osigura da deca imaju osmeh koji će ih pratiti kroz ceo život.

Preventivni pregled dečjeg stomatologa u SANS MEDIC – pedijatrijskom centru Beograd, možete zakazati kod našeg iskusnog i posvećenog konsultanta, putem telefona 066/443-043.

Dr Zorana Mandinic Deciji stomatolog Beograd
Prof. dr sc. stom. dr Zoran Mandinić – dečiji stomatolog

POZOVITE NAS

Pošaljite upit

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.